Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Tandheelkundige implantatie - Chirurgie

Instrumentarium

Dankzij de geavanceerde opzet van het Neoss-implantaatsysteem kan bij implantatie en reconstructie worden volstaan met een minimaal aantal instrumenten en componenten.

Het Neoss-implantaat wordt als complete set, met afdekschroef, abutments en abutmentschroef, in een steriele blisterverpakking geleverd.

De healing abutments zijn gemaakt van polyetheretherketon (PEEK). De healing abutment van 5,0 mm is zelfborgend tegen het inwendige van het implantaat, terwijl de uitvoering van 2,7 mm niet-borgend is.

Met de inserter van het Neoss-implantaatsysteem kan het implantaat zonder aanraking rechtstreeks uit de glazen verpakking worden genomen. De punt van de inserter past ook in de afdekschroef en vergemakkelijkt op die manier de plaatsing.

Het hele Neoss-implantaatsysteem maakt gebruik van één en dezelfde schroefaansluiting voor alle schroeven: acces abtumentcomponenten, afdekschroeven, tijdelijke schroeven, afdrukpasschroef, laboratoriumschroeven en Neoss Gold-abutmentschroeven.

Met de momentsleutel kunnen implantaten en abutmentschroeven met een nauwkeurig bepaald moment handmatig worden geplaatst.

Titanium healing abutments zijn verkrijgbaar in de hoogte 2, 4, 6, 8 en 10 mm.

De afdrukpaspen is geschikt voor open en gesloten afdruklepels en is verpakt met het modelimplantaat.

De Neoss-boorstop kan worden gebruikt in alle voorkomende gevallen en maakt de procedure veiliger, gemakkelijker en efficiënter.