Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Uitvoering

Uitvoering

Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in het Neoss-tandimplantaat, een geavanceerd systeem.

Ontwerp, vorm en oppervlak van het implantaat verlenen het systeem bijzondere functionaliteiten en voordelen. Hierop is octrooi verkregen.

Het implantaat kan worden gebruikt voor zowel de 1- als de 2-fasetechniek en is gemaakt van commercieel zuiver titanium kwaliteit 4 met een subtractief bewerkt oppervlak. Het systeem bestaat uit een compact assortiment implantaatcomponenten en instrumenten, waarmee aan alle klinische behoeften kan worden voldaan.

Het Neoss-implantaatsysteem maakt gebruik van TCF, waarin schroefdraadtappende (Thread Cutting - TC) en zelftappende (Tread Forming - TF) technieken zijn verenigd. De combinatie van draadtappen en materiaalcompressie levert optimale stabiliteit bij elke botkwaliteit, doordat in zwak bot de stabiliteit wordt vergroot, terwijl bij hoge botdichtheid te hoge compressie wordt vermeden.

Het draadtappen wordt mogelijk gemaakt door snijvlakken aan de punt van het implantaat. Dankzij deze zelftappende eigenschappen wordt de schroefdraad zeer eenvoudig tot stand gebracht. Ruime holtes voor het opvangen van botschaafsel, die verstopping en te hoge compressie voorkomen, vormen de optimale configuratie voor maximaal contact tussen bot en implantaat. Schroefdraad tot aan de punt van het implantaat zorgt voor optimale stabiliteit over de gehele lengte.

Het enigs taps uitgevoerde ('positive tolerance') implantaat met dubbele schroefdraad zorgt voor compressie en verbeterde stabiliteit in zwak botweefsel.

Voor een optimale stabiliteit en het voorkomen van een te hoge compressie tijdens de plaatsing, zorgt een tweede snijvlak (TCF) ervoor dat ook botdelen met een hogere dichtheid ondanks de tapse vorm kunnen worden bewerkt. Deze extra schroefdraad beslaat het merendeel van de implantaatschroef.

Dankzij deze eigenschappen wordt met één enkel implantaattype een optimale stabiliteit in elke botkwaliteit bereikt. Het implantaatbed, de instrumenten en geometrische eigenschappen van het Neoss-implantaat en de TCF-constructie zijn op een unieke manier op elkaar afgestemd.