Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Tandtechniek Laboratorium

Algemeen

Het geavanceerde Neoss-implantaatsysteem met zijn eenvoudige aanpak omvat implantaten en abutments voor alle behandelingsmethodes, ook voor directe en snelle belasting, onmiddellijke plaatsing en 1- of 2-fasetechniek.

De Neoss-implantaten zijn verkrijgbaar met een doorsnede van 3,5, 4,0, 4,5, 5,0 en 5,5 mm. Daarnaast bestaat er een extra smal implantaat met een doorsnede van 3,25 mm.
De componenten van het Neoss-implantaatsysteem en de instrumenten die geschikt zijn voor de componenten met een bepaalde doorsnede (verzinkboren en draadtappen), zijn te herkennen aan de volgende kleuren:

  • Ø3.25mm Koningsblauw
  • Ø3.5mm Groen
  • Ø4.0mm Geel
  • Ø4.5mm Blauw
  • Ø5.0mm Perzik

Het Neoss-implantaat is voorzien van een interne aansluiting. Het implantaat kan met behulp van een inserter uit de steriele glazen verpakking worden genomen. De chirurgische boortjes zijn voor eenmalig gebruik en worden steriel verpakt en gebruiksklaar geleverd.

Het assortiment omvat slechts één schroefaansluiting, die voor alle componenten wordt gebruikt, waaronder afdekschroeven, healing abutmentschroeven en definitieve abutmentschroeven.

Met uitzondering van het implantaat met een doorsnede van 3,25 mm maken alle implantaten gebruik van dezelfde abutmentaansluiting omdat ze één platform delen. Dit vereenvoudigt de reconstructieprocedure en beperkt voorraden en het aantal benodigde instrumenten.

Neoss-implantaten worden geleverd als complete set met inbegrip van een afdekschroef, twee healing abutments (bij het implantaat met doorsnede 3,25 mm alleen een 5,0-mm implantaat) en een healingschroef. Deze complete leveringsmethode maakt het voor de arts mogelijk pas op het moment van de ingreep te kiezen voor de 1- of 2-fasetechniek zonder vooraf aparte componenten te hoeven bestellen.

De set bevat bovendien twee stickers om het bijhouden van het patiëntendossier te vergemakkelijken.