Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Tandheelkundige implantatie - Reconstructie

NeoLink – concept

Met de abutments van het Neoss-implantaatsysteem kunnen op eenvoudige wijze op maat gemaakte geschroefde abutments of frames van goud, titanium of keramiek met zeer nauwkeurige passing worden vervaardigd, voor toepassing in gecementeerde of geschroefde implantaatgedragen protheses.

Abutments van Neoss bieden een efficiënte en uiterst nauwkeurige protheseoplossing, optimale kwaliteitcontrole en talrijke economische en technische voordelen.

De set voorgevormde kunststof anatomische paspennen omvat een breed assortiment abutments voor verschillende tanden, uittreedprofielen, hoogten en hoeken.

Er zijn verschillende reconstructiemogelijkheden:

  • CAD/CAM-abutments/-frames gecementeerd of gelijmd aan Titanium NeoLinks™. Het lijmen kan plaatsvinden vóór of ná het aanbrengen van het porselein/reconstructiemateriaal;
  • Het rechtstreeks gieten met een geschikte legering op de Gold NeoLink™;
  • Het verwijderen van de NeoLink™ uit het gietmodel en het gieten van de anatomische gevormde paspen/frame in een geschikte legering zonder de NeoLink™.

De reconstructie kan op drie manieren worden uitgevoerd: een gecementeerde reconstructie op abutments op maat, een frame dat door middel van abutmentschroeven rechtstreeks op de kop van het implantaat wordt bevestigd, dan wel een geschroefde oplossing onder een hoek met behulp van een access abutment.

Omdat gegoten abutments of frames kunnen worden verlijmd met de nauwkeurig vervaardigde NeoLink™, kan een spanningsloze passing worden bereikt, zonder de onnauwkeurigheden die het gevolg zijn van gieten of bakken (porselein).
Het cementeren of lijmen wordt doorgaans in het laboratorium gedaan na het aanbrengen van het reconstructiemateriaal.