Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Tandheelkundige implantatie - Reconstructie

Overkappingsprotheses

Implantaatgedragen overkappingsprotheses zijn voor veel patiënten een relatief eenvoudige en voordelige behandelingsoptie. Soms kan de bestaande prothese van de patiënt worden gebruikt, waardoor het niet nodig is om een geheel nieuwe prothese te vervaardigen. Implantaatgedragen overkappingsprotheses kunnen ook worden gebruikt als tijdelijke prothese.

Er zijn drie manieren om dergelijke protheses met het Neoss-systeem te bevestigen:

  •  Neoss Locator®
  •  Drukknopsystemen
  •  Staaf-hulsconstructie

Bij de bevestiging via drukknopsystemen worden doorgaans twee implantaten met ball abutments in de onderkaak geplaatst.

De overkappingsprothese met staaf-hulsconstructie is beweeglijk (twee implantaten) of stijf (meer implantaten). De beweeglijke overkappingsprothese wordt over het algemeen alleen voor de onderkaak gebruikt en wordt door implantaten op zijn plaats gehouden en door het tandvlees gedragen. In de bovenkaak daarentegen zijn overkappingsprotheses met staaf-hulsconstructie doorgaans stijf van opzet en worden zij op hun plaats gehouden en gedragen door implantaten.

De Neoss Locator® Abutment is bestemd voor de bevestiging van een geheel of gedeeltelijk kunstgebit dat in de boven- of onderkaak op zijn plaats wordt gehouden door Neoss-tandimplantaten. Dankzij het zelfrichtende systeem kan de patiënt de prothese gemakkelijk zelf inzetten.