Webdesign by Frowein & Team GmbH Köln
Tandheelkundige implantatie - Assistentie

Mondhygiëne & nazorg

Net als een natuurlijk gebit zijn ook implantaten en protheses onderhevig aan plaquevorming, wat op lange termijn een nadelig effect op het functioneren kan hebben.

Het is daarom absoluut noodzakelijk dat de patiënt zorgvuldig wordt geïnstrueerd over het belang van regelmatige controles en persoonlijke verzorging. Na plaatsing van de definitieve prothese moet de paëtint worden uitgelegd hoe hij de prothese thuis dient te verzorgen.

Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat sommige patiënten voorafgaand aan de implantatie al gedurende enige tijd geen eigen gebit meer hadden. Voor elke patiënt dient dan ook een persoonlijke en nauwkeurige instructie voor het onderhoud van de prothese te worden opgesteld.

Hierbij moet ook worden gedacht aan het aanbevelen van bepaalde tandenborstels, mondspoelingen, flosdraad en andere tandreinigingsmiddelen.

Titanium is een zacht metaal. Daarom moet het gebruik van schurende tandpasta's en hulpmiddelen die de abutment zouden kunnen aantasten, worden vermeden.

Naast de persoonlijke verzorging wordt gedurende de eerste twaalf maanden na plaatsing regelmatige controle aanbevolen. Bij dit bezoek wordt bij voorkeur ook de stabiliteit van de prothese, de occlusie, de omliggende zachte weefsels en de persoonlijke verzorging gecontroleerd.